Visit the political website Lode Vereeck Prof.dr. Lode Vereeck

Press

UHasselt wil 12 extra richtingen en 10.000 studenten

Saturday 22 September 2018  - Caroline Vandenreyt  -  Het Belang van Limburg, pag. 2. 

Uit onderzoek van professor Vereeck blijkt dat het hoger onderwijs in Limburg nu ondergefinancierd is.

Read more →

Vierdaagse werkweek mét loonbehoud kost 42 miljard

Tuesday 28 November 2017  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 4. 

Klinkklare nonsens, een utopie, economische harakiri. Het voorstel van PS-voorzitter Elio Di Rupo om een vierdagenwerkweek mét loonbehoud in te voeren kan op weinig bijval rekenen, zeker bij economen. “Dit voorstel invoeren zou 42 miljard euro kosten”, zegt professor economie Lode Vereeck (UHasselt). “Een vierdagenwerkweek zonder loonverlies is enkel mogelijk mits een productiviteitsgroei van 25 procent, in het zog van een vierde industriële revolutie dus. Anders prijst België zich uit de markt.”

Read more →

Voor 660 miljoen euro riolen nodig in Limburg

Saturday 16 September 2017  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg/Plus, pag. 2. 

In opdracht van Vlario heeft de UHasselt onderzocht of de miljoenen die u en ik voor riolering betalen wel efficiënt worden gebruikt. Opmerkelijk: van de 1,25 miljard euro rioleringsuitgaven die gemeenten en intercommunales in de periode 2012-2015 deden, kan slechts voor 76% zwart op wit worden aangetoond dat het ook effectief naar investeringen en uitbating van rioleringsnetten is gegaan. Professor overheidsfinanciën Lode Vereeck (UHasselt) maakt een aantal conclusies en aanbevelingen. Zo vindt hij 24% overheadkosten veel en moet het verduidelijkt worden in welke mate deze kosten gelinkt zijn aan echte rioleringswerken. Duidelijk is dat een vernieuwd en bindend investeringsplan 2018-2027 zich opdringt.

Read more →

UHasselt onderzoekt fusie van OCMW’s

Thursday 4 May 2017  - lc/jcr  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

Lode Vereeck, professor aan de UHasselt, onderzoekt hoe een fusie tussen de OCMW’s van Sint-Truiden en Borgloon er kan uitzien en welke winst dit kan opleveren.

Read more →

Rector Luc De Schepper van UHasselt krijgt award van Oxfam-Wereldwinkels

Tuesday 2 May 2017  -  Het Belang van Limburg, pag. 7. 

Om biorietsuiker in Europa op de markt te krijgen, moeten hoge invoerheffingen betaald worden. Op die manier krijgen Paraguyaanse producenten geen eerlijke kans. Oxfam-Wereldwinkels en de professoren Lode Vereeck en Tom Kuppens van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van UHasselt stellen dit oneerlijk beleid aan de kaak.

Read more →

Fusie Hasselt-Genk: 7,5 miljoen extra uit Gemeentefonds

Friday 14 April 2017  - Guy Thuwys  -  Het Belang van Limburg, pag. 1. 

Als Hasselt en Genk fuseren, krijgt de nieuwe stad jaarlijks 7,5 miljoen euro meer uit het Vlaams Gemeentefonds dan wat beide steden nu afzonderlijk krijgen. Hasselt-Genk wordt met 142.000 inwoners de derde stad van Vlaanderen en heeft automatisch recht op een grotere dotatie. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Hasselt. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Hasselt uitgevoerd door Eveline Grauls en Lode Vereeck.

Read more →

Dringend gezocht: waterregulator

Wednesday 15 March 2017  -  De Standaard, pag. 21. 

De waterfactuur stijgt gestaag, maar een kwart van de kosten is mistig. Dat toont een rapport van de Universiteit Hasselt over de financiering van de rioleringen in Vlaanderen. De conclusie is dat er meer transparantie en informatie nodig is over de inhoud, de berekening en de toewijzing van overheadkosten aan rioleringsprojecten. Een opdracht die volgens hem op het lijf is geschreven van een regulator.

Read more →

Schauvliege wil duidelijkheid over ‘rioolgeld’

Wednesday 15 March 2017  - Bart Moerman  -  Het Nieuwsblad, pag. 10. 

Van de 1,2 miljard euro die de gemeenten de voorbije jaren geïnd hebben voor de saneringsbijdrage blijkt, volgens een onderzoek van professor Lode Vereeck (UHasselt), zo’n 300 miljoen euro niet aan riolering besteed.

Read more →

Schauvliege belooft rioolgeld op waterfactuur te onderzoeken

Wednesday 15 March 2017  - Barbara Moens  -  De Tijd, pag. 7. 

Van het geld dat de rioolbeheerders de afgelopen jaren wél uitgeven, gaat een kwart naar vaste overheadkosten. Dat blijkt uit een studie van de Hasseltse professor Lode Vereeck.

Read more →

“Ook Vlaanderen kan fiscaal vereenvoudigen”

Wednesday 23 November 2016  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

Gezond verstand, frisse ideeën en een sappige vertelkunst, dat zijn dé ingrediënten die een gastcollege boeiend maken. Dat werd gisteren nogmaals bewezen op de UHasselt, waar Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel zijn fiscale hervormingen kwam toelichten aan de economiestudenten van professor Lode Vereeck.

Read more →

LRM mag meer dan 10 miljoen uitkeren aan LSM

Thursday 13 October 2016  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 4. 

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM mag voortaan jaarlijks meer dan 10 miljoen euro winst uitkeren aan de stichting Limburg Sterk Merk (LSM). Dat de structurele onderfinanciering van Limburg (326 miljoen euro per jaar volgens professor Lode Vereeck) een zware hypotheek legt op de verdere ontwikkeling van de provincie, wordt gemakshalve verdrongen.

Read more →

Een lapmiddel voor de loonhandicap

Thursday 6 October 2016  - Roeland Byl  -  Trends, pag. 38. 

Moeten we bedrijfssubsidies afschaffen? De vraag mag gesteld worden, nu blijkt dat multinationals zoals Caterpillar er royaal gebruik van maken, maar als puntje bij paaltje komt toch gewoon fabrieken sluiten. Maar de bedrijfssubsidies afschaffen is niet vanzelfsprekend.

Read more →

Wallonie-Flandre : Magnette se heurte au mur Bourgeois

Wednesday 21 September 2016  - David Coppi  -  Le Soir, pag. 4. 

Devant les étudiants à Hasselt, les deux ministres-présidents décrivent leur Wallonie et leur Flandre sans jamais se rencontrer. Paul Magnette reste dispo, dit croire à l’Etat fédéral, mais Geert Bourgeois est dans son monde : le confédéralisme…

Read more →

Geert Bourgeois en Paul Magnette openen colleges UHasselt

Wednesday 21 September 2016  - Eric Donckier  -  Het Nieuwsblad / Regionaal Limburg, pag. 1 

Gisteren is in Diepenbeek voor de studenten van de Universiteit Hasselt het nieuwe academiejaar van start gegaan. Tijdens het openingscollege op de faculteit economische wetenschappen gingen de ministers-presidenten Geert Bourgeois en Paul Magnette in debat.

Read more →

Nog één bocht

Wednesday 21 September 2016  - Eric Donckier  -  Het Belang van Limburg, pag. 2. 

Carl Devos begon er mee aan de UGent. Nu wordt aan bijna alle universiteiten een openingscollege gegeven door een politicus dan wel een personaliteit met grote maatschappelijke relevantie. De hoofdvogel dit jaar werd gisteren afgeschoten door de UHasselt, waar professor Lode Vereeck erin slaagde om zowel Vlaams minister-president Geert Bourgeois als zijn Waalse collega Paul Magnette naar Diepenbeek te halen.

Read more →

De Wetstraat in Diepenbeek

Wednesday 21 September 2016  - Eric Donckier  -  Het Belang van Limburg, pag. 4. 

De financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië blijven de gemoederen beroeren. Dat bleek ook gisteren weer tijdens het openingscollege van de ministers-presidenten Geert Bourgeois en Paul Magnette aan de faculteit economische wetenschappen van de Universiteit Hasselt.

Read more →

Bourgeois en Magnette geven gezamenlijk openingscollege aan Universiteit Hasselt

Thursday 1 September 2016  - Se  -  BELGA 

Ministers-presidenten Geert Bourgeois (N-VA) en Paul Magnette (PS) zullen op 20 september 2016 een gezamenlijk openingscollege economie geven aan de studenten van professor Lode Vereeck aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de Universiteit Hasselt. De Vlaamse en Waalse regeringsleiders zullen er een 'Economic State of the Union' opmaken.

Read more →

Schuld en vriend

Saturday 13 February 2016  - Rik Van Cauwelaert  -  De Tijd, pag. 57. 

Schulden maken mag, maar met mate. De deugdelijkheid van die stelling is nu wetenschappelijk bewezen. Vier academici van de Universiteit Hasselt - Willem Vanlaer, Wim Marneffe, Lode Vereeck en Johan Van Overtveldt - publiceerden onlangs hun onderzoek naar de invloed van de overheids- én privéschuld op de groei in 26 ontwikkelde landen.

Read more →

De ene Van Overtveldt is de andere niet

Saturday 6 February 2016  - Ruben Mooijnman  -  De Standaard, pag. 24 

Landen waar de overheid en de gezinnen diep in de schulden zitten, groeien op lange termijn niet trager of sneller dan landen met weinig schuld. Dat is de conclusie van een wetenschappelijk onderzoek dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) en senator Lode Vereeck (Open VLD) samen met Willem Vanlaer en Wim Marneffe onlangs hebben gepubliceerd in de European Journal of Government and Economics. Alle vier zijn ze verbonden aan de Universiteit Hasselt.

Read more →

Ja, er is toekomst voor de autosector in Vlaanderen

Thursday 21 January 2016  - Lode Vereeck  -  De Tijd, pag. 11. 

Een mooie toekomst voor de automobielsector dankt Vlaanderen aan een dubbele omslag: een meer structureel beleid van lastenverlagingen en de fabrikanten die hier resoluut de innovatiekaart trekken.

Read more →

”Geef studenten stemrecht waar ze op kot zitten”

Monday 18 January 2016  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

Geef studenten stemrecht in de gemeente waar ze op kot zitten. Dat voorstel heeft Vlaams parlementslid Rik Daems gisteren geopperd op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Diepenbeek. “Studenten leren zo rekening te houden met de belangen van anderen, het lokaal bestuur zal hetzelfde doen met hen”, zegt Daems.

Read more →

“Laat ook kotstudenten stemmen”

Monday 18 January 2016  - Yves Lambrix  -  Gazet van Antwerpen, pag. 7. 

Geef studenten stemrecht in de gemeente waar ze op kot zitten. Dat voorstel opperde Vlaams parlementslid Rik Daems gisteren geopperd op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld. “Studenten leren zo rekening te houden met de belangen van anderen. Het lokaal bestuur zal hetzelfde doen met hen.”

Read more →

Professor Vereeck bekogeld met slagroomtaarten

Wednesday 16 December 2015  - Dirk Jacobs  -  Het Belang van Limburg, pag. 27. 

Senator-professor Lode Vereeck is gisteren een uur lang bekogeld met slagroomtaarten op de UHasselt in Diepenbeek. Studenten konden een lotje kopen en gooien. De opbrengst gaat naar Music for Life.

Read more →

Professor bekogeld met slagroomtaarten

Wednesday 16 December 2015  - Dirk Jacobs  -  Het Nieuwsblad, pag. 4. 

Senator-professor Lode Vereeck is gisteren een uur lang bekogeld met slagroomtaarten op de UHasselt in Diepenbeek. Studenten konden een lotje kopen en gooien voor een goed doel. De opbrengst gaat naar Music for Life.

Read more →

Studenten gooien taarten naar professor Lode Vereeck

Wednesday 16 December 2015  - Dimitri Meus  -  Het Laatste Nieuws, pag. 16. 

Wat een senator-professor lijden kan. Lode Vereeck, verbonden aan de Universiteit Hasselt, maar ook zetelend als senator voor Open Vld, kreeg gisteren heel wat taarten naar zich gesmeten door studenten. Vereeck onderging die beproeving voor Music For Life.

Read more →

Betaal mee Griekse schuld af, kom naar de Akropolis!

Friday 16 October 2015  - Remy Amkreutz  -  De Morgen, pag. 6. 

Als u het kroonjuweel van Athene wilt bezoeken, zal u diep in de buidel mogen tasten. Een ticket voor de Akropolis kost nu nog 12 euro, maar zal volgend jaar stijgen naar 52 euro. Maar daarmee helpt u de Grieken wel bij de aflossing van hun staatsschuld.

Read more →

Peeters bepleit ‘dual income tax’bij studenten UHasselt

Tuesday 22 September 2015  -  Metro, pag. 2. 

CD&V-vicepremier Kris Peeters blijft gaan voor de ‘dual income tax’

Read more →

’Professor Peeters’ blijft hameren op grote fiscale hervorming

Tuesday 22 September 2015  - Katrien Stragier  -  Het Laatste Nieuws, pag. 6. 

Een bomvolle aula met zo’n 400 studenten hoorde Peeters gisteren toe. De CD&V’er stond er op vraag van Lode Vereeck.

Read more →

Iedereen professor voor een dag

Thursday 17 September 2015  - Roel Wauters  -  De Morgen, pag. 6. 

Drie toppolitici geven op minder dan een week tijd drie openingslessen op drie verschillende universiteiten. Wat ooit in 2006 begon aan de UGent als een experiment, is stilaan een landelijke traditie. Maar hebben de studenten hier nog iets aan?

Read more →

Kris Peeters geeft openingscollege Economie

Friday 11 September 2015  -  De Standaard, pag. 24. 

Vicepremier en minister van Economie Kris Peeters (CD&V) zal op maandag 21 september het openingscollege Economie geven aan een vierhonderdtal studenten van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen (BEW) van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de cursus Economie die Lode Vereeck (Open VLD) doceert aan de Hasseltse universiteit.

Read more →

Kris Peeters geeft op 21 september openingscollege Economie aan UHasselt

Thursday 10 September 2015  - DRM  -  Belga 

Vicepremier en minister van Economie Kris Peeters zal op maandag 21 september het openingscollege Economie geven aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen (BEW) van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de cursus Economie die Lode Vereeck (Open Vld) doceert aan de Hasseltse universiteit. Peeters zal tijdens het college een "Economic State of the Union" presenteren.

Read more →

Een Grexit moet vermeden worden

Friday 17 July 2015  - Lode Vereeck  -  De Tijd.be 

Een grexit moet worden vermeden indien mogelijk. Griekenland heeft wel degelijk veel te verliezen bij een labiele eurozone. Schuldverlichting en het invoeren van een systeem met twee munten zijn daarom te verkiezen.

Read more →

Argentijnse lessen voor Athene

Tuesday 30 June 2015  - Lode Vereeck  -  De Morgen, pag. 2. 

Wat gebeurt er met land dat failliet gaat?

Tuesday 30 June 2015  - Hannes Cattebeke  -  Het Nieuwsblad, pag. 3. 

Een partij vol professoren? Geen goed idee volgens... professoren

Monday 13 April 2015  -  Het Nieuwsblad, pag. 9. 

Een partij vol professoren? Geen goed idee volgens... professoren: Hendrik Vuye (N-VA, staatsrecht), Johan Vande Lanotte (SP.a, grondwettelijk recht), Lode Vereeck (Open Vld, publieke economie) en Rik Torfs (CD&V, rector).

Read more →

Paarse Lode

Thursday 19 March 2015  -  De Morgen, pag. 7. 

Begin volgend jaar komt er een nieuw handboek Openbare Financiën op de markt van de hand van o.a. Lode Vereeck en John Crombez, beiden docent aan de UHasselt.

Read more →

Wat heeft Juncker in petto voor Vlaanderen?

Tuesday 25 November 2014  - Eric Donckier  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

DIEPENBEEK - De Europese Commissie gaat 300 miljard euro investeren om de Europese economie te stimuleren. Morgen maakt voorzitter Jean-Claude Juncker bekend waar hij dat precies wil doen. Vlaams minister van Financiën Annemie Turtelboom (Open Vld) rekent erop dat een deel van dat geld naar Vlaanderen komt. Dat zou een goede zaak zijn voor onze economie en op die manier ook voor de Vlaamse begroting.

Read more →

John Crombez wordt prof aan UHasselt

Thursday 6 November 2014  - Ann De Boeck  -  De Morgen, pag. 4. 

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Read more →

John Crombez aan de slag als professor in Hasselt

Thursday 6 November 2014  -  Het Laatste Nieuws, pag. 19. 

John Crombez gaat aan de slag als professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Read more →

John Crombez wordt prof aan UHasselt

Wednesday 5 November 2014  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 9. 

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). “Met zoveel klasbakken worden de studenten TEW verwend”, klinkt het op de UHasselt.

Read more →

John Crombez wordt prof aan UHasselt

Wednesday 5 November 2014  -  Het Nieuwsblad, pag. 26. 

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het SP.A-kopstuk wordt daar collega van Senator Lode Vereeck (Open VLD) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). ‘Met zoveel klasbakken worden de studenten TEW verwend’, klinkt het op de UHasselt.

Read more →

Crombez prof aan UHasselt

Wednesday 5 November 2014  -  De Standaard, pag. 28. 

Op maandag 17 november geeft gewezen staatssecretaris John Crombez (41) (SP.A) zijn eerste les publieke financiën aan de masterstudenten toegepaste economische wetenschappen (TEW) van de UHasselt. Dat vak zal hij er samen met senator Lode Vereeck (Open VLD) doceren. John Crombez is doctor in de economische wetenschappen (UGent, 2001) en hij doceert al aan de Hogeschool Gent.

Read more →

Na vijf jaar wordt het leven iets goedkoper

Tuesday 30 September 2014  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 17. 

Ons land kampt opnieuw met een negatieve inflatie. Dat wil zeggen dat het leven iets goedkoper is geworden, vooral door de lagere energieprijzen. Dat is sinds november 2009 niet meer gebeurd. Als deze trend aanhoudt en de prijzen structureel dalen, spreken we over deflatie. Dat lijkt goed voor de consument, maar is nefast voor onze economie.

Read more →

Vlaanderen wil investeren, maar botst op Europa

Saturday 13 September 2014  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

De 3,25 miljard euro die het Oosterweelproject in Antwerpen gaat kosten, moet in de Vlaamse begroting worden opgenomen. Dat zegt de Europese statistische dienst Eurostat. Hetzelfde zou gelden voor andere Vlaamse publiek-private-samenwerkingsprojecten (pps) rond scholenbouw, rusthuizen en wegen (samen 11 miljard euro). “Vlaanderen wil en kan investeren, maar nieuwe Europese regels zetten die investeringen op de helling”, zegt professor publieke financiën Lode Vereeck van de UHasselt.

Read more →

Lode Vereeck in 'De Ochtend' op Radio 1 over dreigend bankroet van Argentinië

Monday 30 June 2014  -  Radio 1, De Ochtend 

Een spannende dag vandaag voor de Argentijnen. Want als hun regering vandaag haar schulden niet afbetaald, dan is hun land voor de tweede keer in 13 jaar failliet.

Read more →

Argentinië vs. Bankroet: 0-2?

Monday 23 June 2014  - Lode Delputte  -  De Morgen, pag. 14. 

Analyse - Land stevent af op tweede failliet in dertien jaar nu aasgierfondsen miljardenschuld opeisen.

Read more →

Economie-onderwijs in crisis

Wednesday 28 May 2014  - Dominique Soenens  -  De Morgen, pag. 9. 

Studenten uit de hele wereld verenigen zich voor aanklacht in open brief. Economen sluiten zich op in rekenkundige modellen, terwijl de psychologie van bankiers misschien veel belangrijker is', zegt Lode Vereeck, hoogleraar economie.

Read more →

Hoe uniefs het politiek denken van studenten beïnvloeden

Thursday 15 May 2014  - Remy Amkreutz  -  De Morgen, pag. 6. 

De grootte van de universiteit, de bekende professoren en de aanwezigheid van politieke jongerenbewegingen. Het zijn factoren die de politieke overtuiging van onze studenten verder versterken.

Read more →

Rommelbelegging kost Vlaanderen 11 miljoen

Monday 16 September 2013  - Pascal Dendooven  -  De Standaard, pag. 24 

Vier Vlaamse overheidsinstellingen verliezen minstens 11 miljoen euro op hun rommelobligaties. 'Bovendien zit geld geblokkeerd, waardoor Vlaanderen moet lenen om PMV aan middelen te helpen', zegt Lode Vereeck.

Read more →

"Olie en koffie goedkoper"

Tuesday 7 May 2013  - NaSt  -  Het Belang van Limburg, pag. 5 

BRUSSEL - Het Instituut voor Nationale Rekeningen (INR) heeft haar eerste driemaandelijks rapport van 2013 gepubliceerd. Opvallend: de inflatie daalde in ons land tot 1,4 procent. Gemiddeld steeg de prijs van producten dus met 1,4 procent, maar heel wat producten werden ook goedkoper. Zo kosten huisbrandolie, elektriciteit en soja nu minder dan in dezelfde periode vorig jaar. "De wereldproductie stijgt, en door de huidige crisis en gedaalde consumptie zijn de prijzen van deze producten gedaald", verklaart economieprofessor Lode Vereeck (UHasselt).

Read more →

Ingenieur verdedigt goedkopere behandeling voor kanker dan chemo

Thursday 15 March 2012  -  De Standaard, pag. 29 

'In deze budgettair krappe tijden moet ook de overheid haar euro twee keer omdraaien' Professor Lode Vereeck, promotor van Rita Bosetti

Read more →

Goedkopere behandeling voor kanker dan chemo

Wednesday 14 March 2012  -  Het Nieuwsblad, pag. 24 

Handelsingenieur Rita Bosetti van de Universiteit Hasselt toonde in haar doctoraat aan dat nanotherapie bij de behandeling van kanker kosteneffectiever is dan chemotherapie. Bij deze therapie worden kwaadaardige cellen door een robotje opgespeurd.

Read more →

Kankerbehandeling met 'kleine robotjes' is goedkoper

Monday 5 March 2012  -  Het Laatste Nieuws, pag. 14 

Nanotherapie bij kankerpatiënten, een behandeling met minuscule robotjes, is op lange termijn goedkoper en beter voor de patiënten in vergelijking met chemo. Dat blijkt uit de doctoraatsthesis van Rita Bosetti.

Read more →

Nanotherapie betere én goedkopere kankerbehandeling

Saturday 3 March 2012  -  Het Belang van Limburg, pag. 14 

HASSELT - Een nieuwe studie toont aan dat nanotherapie bij kankerbestrijding niet duurder maar goedkoper is dan chemotherapie. Tot nu toe werd altijd beweerd dat nanotherapie veel duurder is omdat de aankoopprijs van de medicijnen die de kanker bestrijden veel hoger ligt dan bij chemo. Het financiële voordeel zou vooral liggen in de nazorg van de behandeling.

Read more →

Snellere vergunning is ondernemers 31 euro waard per dag

Tuesday 29 November 2011  -  De Tijd, pag. 14 

Vooral kleinere bedrijven willen sneller vergunning

Saturday 24 September 2011  -  Het Belang van Limburg, pag. 29 

hasselt - Kleinere bedrijven zijn - relatief gezien - bereid méér te betalen om sneller hun vergunningen rond te krijgen. Dat blijkt uit de doctoraatsverhandeling van Wim Marneffe (UHasselt). Hij onderzocht hoeveel bedrijven bereid zijn te betalen om sneller hun vergunningen vast te krijgen.

Read more →

Belgium Faces Big Match At Home: Belgique Vs. Belgie

Friday 11 June 2010  -  Wall Street Journal 

Fortis in 7 vragen

Monday 15 December 2008 

België duurder, niet slimmer

Thursday 4 September 2008 

Fiscale discriminatie

Wednesday 5 April 2006 

Loon nergens zo zwaar belast

Thursday 30 March 2006 

Bedrijfsleven in België

Wednesday 19 October 2005 

Minder regels meer afdwingen

Monday 8 December 2003 

De rekening voor Irak

Thursday 2 October 2003 

Voorwoord

Sunday 1 June 2003 

Geslaagd met voldoening

Tuesday 20 May 2003 

Geschillen beter onderling oplossen

Monday 27 January 2003  -  Het Belang van Limburg, p 5. 

Examen voor ministers

Thursday 21 November 2002  -  Het Belang van Limburg, p 4. 

Indien de topamtenaren een examen moeten afleggen om het te kunnen blijven, waarom zouden ministers dan geen examen hoeven af te leggen? Dat vraagt professor Lode Vereeck van het LUC zich af in een gesprek met de redactie. In zijn geval was de vraag stellen ze beantwoorden.

Read more →

Examen voor ministers

Thursday 21 November 2002  -  Gazet van Antwerpen, p 5. 

Als de topamtenaren een examen moeten afleggen om het te kunnen blijven, waarom zouden ministers er dan geen hoeven af te leggen? Dat vraagt professor Lode Vereeck van het Limburg Universitair Centrum LUC zich af.

Read more →

Laagvliegers aan banden

Friday 27 September 2002 

El costo de la justicia

Sunday 11 July 1999