Visit the political website Lode Vereeck Prof.dr. Lode Vereeck

John Crombez wordt prof aan UHasselt

Wednesday 5 November 2014  Yves Lambrix

HASSELT - Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). “Met zoveel klasbakken worden de studenten TEW verwend”, klinkt het op de UHasselt.

Op maandag 17 november geeft Oostendenaar John Crombez (41) zijn eerste les publieke financiën aan de masterstudenten toegepaste economische wetenschappen (TEW) op de UHasselt. Dat vak zal hij er samen met senator Lode Vereeck doceren. De faculteitsraad economie en het bestuurscollege van de UHasselt hebben Crombez’ aanstelling zopas bekrachtigd.

John Crombez is doctor in de economische wetenschappen (UGent, 2001). Hij doceert al aan de Hogeschool Gent en heeft dus een academische achtergrond. Daarnaast heeft hij als voormalig federaal kabinetschef van Begroting, staatssecretaris voor Fraudebestrijding en Vlaams Parlementslid ook veel praktische ervaring met begroting en overheidsfinanciën.

 

Leuke uitdaging

”Ook al is mijn tijd vrij schaars, ik ben ontzettend blij met deze opdracht. In de eerste plaats omdat ik contact met studenten erg boeiend vind”, reageert Crombez. “Enkele jaren geleden heb ik eens een gastles mogen geven op de UHasselt. Dat is toen bijzonder goed meegevallen. Komt daarbij dat ik het leuk vind als mensen van verschillende politieke partijen het met mekaar kunnen vinden. Met Lode Vereeck is dat absoluut het geval. Hoewel hij als liberaal een andere visie heeft op heel wat thema’s, hebben we altijd inhoudelijk eerlijke discussies kunnen voeren. Toen hij me vroeg of ik interesse had om les te geven in Hasselt, ben ik daar ook graag op ingegaan. Deze nieuwe uitdaging zint me wel.”

Omdat hij op dinsdag, woensdag en donderdag in het Vlaams Parlement is, en op vrijdag in Gent doceert, zal Crombez elke maandagnamiddag in Hasselt komen lesgeven. “Na het bureau van de sp.a en dat van het Vlaams Parlement rij ik door naar Limburg”, zegt de Oostendenaar.

 

Publiekstrio

Naast Vereeck komt Crombez aan de UHasselt nog een ander politiek zwaargewicht tegen: huidig minister van Financiën Johan Van Overtveldt (59). Deze doctor in de toegepaste economische wetenschappen (UAntwerpen) is sinds 2012 deeltijds professor economie aan de UHasselt. Daarvoor werkte hij in het bedrijfsleven. Hij werd vooral bekend als hoofdredacteur van het bedrijfseconomisch magazine Trends.

Van Overtveldt zal het vak macro-economisch beleid blijven doceren in het derde jaar bacheloropleiding TEW van de UHasselt.

Het Belang van Limburg, pag. 9.

← Back to overview