Visit the political website Lode Vereeck Prof.dr. Lode Vereeck

John Crombez wordt prof aan UHasselt

Wednesday 5 November 2014

HASSELT - Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het SP.A-kopstuk wordt daar collega van Senator Lode Vereeck (Open VLD) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). ‘Met zoveel klasbakken worden de studenten TEW verwend’, klinkt het op de UHasselt.

Op maandag 17 november geeft Oostendenaar John Crombez (41) zijn eerste les publieke financiën aan de masterstudenten toegepaste economische wetenschappen (TEW) op de UHasselt. Dat vak zal hij er samen met Senator Lode Vereeck doceren. De faculteitsraad economie en het bestuurscollege van de UHasselt hebben Crombez’ aanstelling zopas bekrachtigd.

John Crombez is doctor in de economische wetenschappen (UGent, 2001). Hij doceert al aan de Hogeschool Gent en heeft dus een academische achtergrond. Daarnaast heeft hij als voormalig federaal kabinetschef van Begroting, staatssecretaris voor Fraudebestrijding en Vlaams parlementslid ook veel praktische ervaring met begroting en overheidsfinanciën.

Leuke uitdaging

’Ook al is mijn tijd vrij schaars, ik ben ontzettend blij met deze opdracht. In de eerste plaats omdat ik contact met studenten erg boeiend vind’, reageert Crombez. ‘Ik gaf al eens een gastles aan de UHasselt en dat is me toen bijzonder goed bevallen. Komt daarbij dat ik het leuk vind als mensen van verschillende politieke partijen het met mekaar kunnen vinden. Met Lode Vereeck is dat absoluut het geval. Ondanks onze verschillende visies hebben altijd inhoudelijk eerlijke discussies kunnen voeren. Toen hij me vroeg of ik interesse had om les te komen geven in Hasselt, ben ik daar ook graag op ingegaan. Deze nieuwe uitdaging zint me wel.’

Het Nieuwsblad, pag. 26.

← Back to overview