Bezoek politieke website Lode Vereeck Prof.dr. Lode Vereeck

Geert Bourgeois en Paul Magnette openen colleges UHasselt

woensdag 21 september 2016  Eric Donckier

Gisteren is in Diepenbeek voor de studenten van de Universiteit Hasselt het nieuwe academiejaar van start gegaan. Tijdens het openingscollege op de faculteit economische wetenschappen gingen de ministers-presidenten Geert Bourgeois en Paul Magnette in debat.

Openingscolleges door politici en personaliteiten met een grote maatschappelijke impact, het is de tendens van de laatste jaren. De hoofdvogel dit jaar werd afgeschoten door de faculteit economie van de UHasselt.

Professor Lode Vereeck slaagde er immers om zowel Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), als zijn Waalse collega Paul Magnette (PS) tegelijk naar Diepenbeek te halen. Meer dan 500 studenten verdeeld over twee aula’s hingen anderhalf uur lang aan de lippen van de twee heren. Ook de nationale pers was massaal aanwezig. De Wetstraat in Diepenbeek, althans toch voor even.

Vragen stellen

Een echt debat werd het niet. Beide ministers-presidenten kregen eerst een half uur om de sociaaleconomische situatie in hun regio toe te lichten, daarna was er ruimte voor vragen door de studenten.

Het Nieuwsblad / Regionaal Limburg, pag. 1

← Terug naar het overzicht