Bezoek politieke website Lode Vereeck Prof.dr. Lode Vereeck

Studenten gooien taarten naar professor Lode Vereeck

woensdag 16 december 2015  Dimitri Meus

Wat een senator-professor lijden kan. Lode Vereeck, verbonden aan de Universiteit Hasselt, maar ook zetelend als senator voor Open Vld, kreeg gisteren heel wat taarten naar zich gesmeten door studenten. Vereeck onderging die beproeving voor Music For Life.

Studenten konden voor amper twee euro hun naam in een grabbelton laten verdwijnen, waarna een onschuldige hand gelukkige gooiers uitkoos. Niet elke taart raakte het nochtans netjes stil zittende doel, maar enkele studenten hadden duidelijk betere gooikunsten in huis, waardoor Vereeck in een mum van tijd onder de slagroom hing.

”Iets waar ik zelf niet heel gek van ben”, geeft hij toe terwijl hij een flinke klodder slagroom uit het gezicht veegt. “En te zeggen dat dit initiatief mijn eigen idee was. Ik durf de studenten wel eens plagen en zo krijgen ze de kans om mij eens een hak te zetten. Het enthousiasme is alvast duidelijk merkbaar.”

 

Wraak

Een van de studenten die een taart naar de prof mocht mikken, was Brecht Van Langendonck uit Hamont. “Professor Vereeck heeft me in het eerste jaar TEW gebuisd, dus dit was toch een heel klein beetje wraak nemen. Al was het vooral heel erg leuk”, zegt hij.

Bekijk ook zeker het filmpje op hln.be/taart.

Het Laatste Nieuws, pag. 16.

← Terug naar het overzicht