Bezoek politieke website Lode Vereeck Prof.dr. Lode Vereeck

Persartikels

Schuld en vriend

zaterdag 13 februari 2016  - Rik Van Cauwelaert  -  De Tijd, pag. 57. 

Schulden maken mag, maar met mate. De deugdelijkheid van die stelling is nu wetenschappelijk bewezen. Vier academici van de Universiteit Hasselt - Willem Vanlaer, Wim Marneffe, Lode Vereeck en Johan Van Overtveldt - publiceerden onlangs hun onderzoek naar de invloed van de overheids- én privéschuld op de groei in 26 ontwikkelde landen.

Lees meer →

De ene Van Overtveldt is de andere niet

zaterdag 6 februari 2016  - Ruben Mooijnman  -  De Standaard, pag. 24 

Landen waar de overheid en de gezinnen diep in de schulden zitten, groeien op lange termijn niet trager of sneller dan landen met weinig schuld. Dat is de conclusie van een wetenschappelijk onderzoek dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) en senator Lode Vereeck (Open VLD) samen met Willem Vanlaer en Wim Marneffe onlangs hebben gepubliceerd in de European Journal of Government and Economics. Alle vier zijn ze verbonden aan de Universiteit Hasselt.

Lees meer →

Ja, er is toekomst voor de autosector in Vlaanderen

donderdag 21 januari 2016  - Lode Vereeck  -  De Tijd, pag. 11. 

Een mooie toekomst voor de automobielsector dankt Vlaanderen aan een dubbele omslag: een meer structureel beleid van lastenverlagingen en de fabrikanten die hier resoluut de innovatiekaart trekken.

Lees meer →

”Geef studenten stemrecht waar ze op kot zitten”

maandag 18 januari 2016  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

Geef studenten stemrecht in de gemeente waar ze op kot zitten. Dat voorstel heeft Vlaams parlementslid Rik Daems gisteren geopperd op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Diepenbeek. “Studenten leren zo rekening te houden met de belangen van anderen, het lokaal bestuur zal hetzelfde doen met hen”, zegt Daems.

Lees meer →

“Laat ook kotstudenten stemmen”

maandag 18 januari 2016  - Yves Lambrix  -  Gazet van Antwerpen, pag. 7. 

Geef studenten stemrecht in de gemeente waar ze op kot zitten. Dat voorstel opperde Vlaams parlementslid Rik Daems gisteren geopperd op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld. “Studenten leren zo rekening te houden met de belangen van anderen. Het lokaal bestuur zal hetzelfde doen met hen.”

Lees meer →

Professor Vereeck bekogeld met slagroomtaarten

woensdag 16 december 2015  - Dirk Jacobs  -  Het Belang van Limburg, pag. 27. 

Senator-professor Lode Vereeck is gisteren een uur lang bekogeld met slagroomtaarten op de UHasselt in Diepenbeek. Studenten konden een lotje kopen en gooien. De opbrengst gaat naar Music for Life.

Lees meer →

Professor bekogeld met slagroomtaarten

woensdag 16 december 2015  - Dirk Jacobs  -  Het Nieuwsblad, pag. 4. 

Senator-professor Lode Vereeck is gisteren een uur lang bekogeld met slagroomtaarten op de UHasselt in Diepenbeek. Studenten konden een lotje kopen en gooien voor een goed doel. De opbrengst gaat naar Music for Life.

Lees meer →

Studenten gooien taarten naar professor Lode Vereeck

woensdag 16 december 2015  - Dimitri Meus  -  Het Laatste Nieuws, pag. 16. 

Wat een senator-professor lijden kan. Lode Vereeck, verbonden aan de Universiteit Hasselt, maar ook zetelend als senator voor Open Vld, kreeg gisteren heel wat taarten naar zich gesmeten door studenten. Vereeck onderging die beproeving voor Music For Life.

Lees meer →

Betaal mee Griekse schuld af, kom naar de Akropolis!

vrijdag 16 oktober 2015  - Remy Amkreutz  -  De Morgen, pag. 6. 

Als u het kroonjuweel van Athene wilt bezoeken, zal u diep in de buidel mogen tasten. Een ticket voor de Akropolis kost nu nog 12 euro, maar zal volgend jaar stijgen naar 52 euro. Maar daarmee helpt u de Grieken wel bij de aflossing van hun staatsschuld.

Lees meer →

Peeters bepleit ‘dual income tax’bij studenten UHasselt

dinsdag 22 september 2015  -  Metro, pag. 2. 

CD&V-vicepremier Kris Peeters blijft gaan voor de ‘dual income tax’

Lees meer →

’Professor Peeters’ blijft hameren op grote fiscale hervorming

dinsdag 22 september 2015  - Katrien Stragier  -  Het Laatste Nieuws, pag. 6. 

Een bomvolle aula met zo’n 400 studenten hoorde Peeters gisteren toe. De CD&V’er stond er op vraag van Lode Vereeck.

Lees meer →

Iedereen professor voor een dag

donderdag 17 september 2015  - Roel Wauters  -  De Morgen, pag. 6. 

Drie toppolitici geven op minder dan een week tijd drie openingslessen op drie verschillende universiteiten. Wat ooit in 2006 begon aan de UGent als een experiment, is stilaan een landelijke traditie. Maar hebben de studenten hier nog iets aan?

Lees meer →

Kris Peeters geeft openingscollege Economie

vrijdag 11 september 2015  -  De Standaard, pag. 24. 

Vicepremier en minister van Economie Kris Peeters (CD&V) zal op maandag 21 september het openingscollege Economie geven aan een vierhonderdtal studenten van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen (BEW) van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de cursus Economie die Lode Vereeck (Open VLD) doceert aan de Hasseltse universiteit.

Lees meer →

Kris Peeters geeft op 21 september openingscollege Economie aan UHasselt

donderdag 10 september 2015  - DRM  -  Belga 

Vicepremier en minister van Economie Kris Peeters zal op maandag 21 september het openingscollege Economie geven aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen (BEW) van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de cursus Economie die Lode Vereeck (Open Vld) doceert aan de Hasseltse universiteit. Peeters zal tijdens het college een "Economic State of the Union" presenteren.

Lees meer →

Een Grexit moet vermeden worden

vrijdag 17 juli 2015  - Lode Vereeck  -  De Tijd.be 

Een grexit moet worden vermeden indien mogelijk. Griekenland heeft wel degelijk veel te verliezen bij een labiele eurozone. Schuldverlichting en het invoeren van een systeem met twee munten zijn daarom te verkiezen.

Lees meer →

Argentijnse lessen voor Athene

dinsdag 30 juni 2015  - Lode Vereeck  -  De Morgen, pag. 2. 

Wat gebeurt er met land dat failliet gaat?

dinsdag 30 juni 2015  - Hannes Cattebeke  -  Het Nieuwsblad, pag. 3. 

Een partij vol professoren? Geen goed idee volgens... professoren

maandag 13 april 2015  -  Het Nieuwsblad, pag. 9. 

Een partij vol professoren? Geen goed idee volgens... professoren: Hendrik Vuye (N-VA, staatsrecht), Johan Vande Lanotte (SP.a, grondwettelijk recht), Lode Vereeck (Open Vld, publieke economie) en Rik Torfs (CD&V, rector).

Lees meer →

Paarse Lode

donderdag 19 maart 2015  -  De Morgen, pag. 7. 

Begin volgend jaar komt er een nieuw handboek Openbare Financiën op de markt van de hand van o.a. Lode Vereeck en John Crombez, beiden docent aan de UHasselt.

Lees meer →

Rijkentaks wordt al snel middenklassetaks

zaterdag 27 december 2014  - Isolde Van den Eynde  -  Het Laatste Nieuws, pag. 6. 

“Voer een vermogenswinstbelasting in en laat de rijken de crisis mee betalen”, roepen oppositie, vakbonden en CD&V — dit weekend nog bij monde van minister Kris Peeters — al weken. “Maar vermogen wórdt al flink belast”, zegt professor fiscale economie Lode Vereeck. “Bovendien zou dit ook de middenklasse raken.” Alles wat u moet weten over de nieuwste ‘belastinghype’.

Lees meer →