Bezoek politieke website Lode Vereeck Prof.dr. Lode Vereeck

Persartikels

”Geef studenten stemrecht waar ze op kot zitten”

maandag 18 januari 2016  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

Geef studenten stemrecht in de gemeente waar ze op kot zitten. Dat voorstel heeft Vlaams parlementslid Rik Daems gisteren geopperd op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld in Diepenbeek. “Studenten leren zo rekening te houden met de belangen van anderen, het lokaal bestuur zal hetzelfde doen met hen”, zegt Daems.

Lees meer →

“Laat ook kotstudenten stemmen”

maandag 18 januari 2016  - Yves Lambrix  -  Gazet van Antwerpen, pag. 7. 

Geef studenten stemrecht in de gemeente waar ze op kot zitten. Dat voorstel opperde Vlaams parlementslid Rik Daems gisteren geopperd op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld. “Studenten leren zo rekening te houden met de belangen van anderen. Het lokaal bestuur zal hetzelfde doen met hen.”

Lees meer →

Professor Vereeck bekogeld met slagroomtaarten

woensdag 16 december 2015  - Dirk Jacobs  -  Het Belang van Limburg, pag. 27. 

Senator-professor Lode Vereeck is gisteren een uur lang bekogeld met slagroomtaarten op de UHasselt in Diepenbeek. Studenten konden een lotje kopen en gooien. De opbrengst gaat naar Music for Life.

Lees meer →

Professor bekogeld met slagroomtaarten

woensdag 16 december 2015  - Dirk Jacobs  -  Het Nieuwsblad, pag. 4. 

Senator-professor Lode Vereeck is gisteren een uur lang bekogeld met slagroomtaarten op de UHasselt in Diepenbeek. Studenten konden een lotje kopen en gooien voor een goed doel. De opbrengst gaat naar Music for Life.

Lees meer →

Studenten gooien taarten naar professor Lode Vereeck

woensdag 16 december 2015  - Dimitri Meus  -  Het Laatste Nieuws, pag. 16. 

Wat een senator-professor lijden kan. Lode Vereeck, verbonden aan de Universiteit Hasselt, maar ook zetelend als senator voor Open Vld, kreeg gisteren heel wat taarten naar zich gesmeten door studenten. Vereeck onderging die beproeving voor Music For Life.

Lees meer →

Betaal mee Griekse schuld af, kom naar de Akropolis!

vrijdag 16 oktober 2015  - Remy Amkreutz  -  De Morgen, pag. 6. 

Als u het kroonjuweel van Athene wilt bezoeken, zal u diep in de buidel mogen tasten. Een ticket voor de Akropolis kost nu nog 12 euro, maar zal volgend jaar stijgen naar 52 euro. Maar daarmee helpt u de Grieken wel bij de aflossing van hun staatsschuld.

Lees meer →

Peeters bepleit ‘dual income tax’bij studenten UHasselt

dinsdag 22 september 2015  -  Metro, pag. 2. 

CD&V-vicepremier Kris Peeters blijft gaan voor de ‘dual income tax’

Lees meer →

’Professor Peeters’ blijft hameren op grote fiscale hervorming

dinsdag 22 september 2015  - Katrien Stragier  -  Het Laatste Nieuws, pag. 6. 

Een bomvolle aula met zo’n 400 studenten hoorde Peeters gisteren toe. De CD&V’er stond er op vraag van Lode Vereeck.

Lees meer →

Iedereen professor voor een dag

donderdag 17 september 2015  - Roel Wauters  -  De Morgen, pag. 6. 

Drie toppolitici geven op minder dan een week tijd drie openingslessen op drie verschillende universiteiten. Wat ooit in 2006 begon aan de UGent als een experiment, is stilaan een landelijke traditie. Maar hebben de studenten hier nog iets aan?

Lees meer →

Kris Peeters geeft openingscollege Economie

vrijdag 11 september 2015  -  De Standaard, pag. 24. 

Vicepremier en minister van Economie Kris Peeters (CD&V) zal op maandag 21 september het openingscollege Economie geven aan een vierhonderdtal studenten van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen (BEW) van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de cursus Economie die Lode Vereeck (Open VLD) doceert aan de Hasseltse universiteit.

Lees meer →

Kris Peeters geeft op 21 september openingscollege Economie aan UHasselt

donderdag 10 september 2015  - DRM  -  Belga 

Vicepremier en minister van Economie Kris Peeters zal op maandag 21 september het openingscollege Economie geven aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen (BEW) van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de cursus Economie die Lode Vereeck (Open Vld) doceert aan de Hasseltse universiteit. Peeters zal tijdens het college een "Economic State of the Union" presenteren.

Lees meer →

Een Grexit moet vermeden worden

vrijdag 17 juli 2015  - Lode Vereeck  -  De Tijd.be 

Een grexit moet worden vermeden indien mogelijk. Griekenland heeft wel degelijk veel te verliezen bij een labiele eurozone. Schuldverlichting en het invoeren van een systeem met twee munten zijn daarom te verkiezen.

Lees meer →

Argentijnse lessen voor Athene

dinsdag 30 juni 2015  - Lode Vereeck  -  De Morgen, pag. 2. 

Wat gebeurt er met land dat failliet gaat?

dinsdag 30 juni 2015  - Hannes Cattebeke  -  Het Nieuwsblad, pag. 3. 

Een partij vol professoren? Geen goed idee volgens... professoren

maandag 13 april 2015  -  Het Nieuwsblad, pag. 9. 

Een partij vol professoren? Geen goed idee volgens... professoren: Hendrik Vuye (N-VA, staatsrecht), Johan Vande Lanotte (SP.a, grondwettelijk recht), Lode Vereeck (Open Vld, publieke economie) en Rik Torfs (CD&V, rector).

Lees meer →

Paarse Lode

donderdag 19 maart 2015  -  De Morgen, pag. 7. 

Begin volgend jaar komt er een nieuw handboek Openbare Financiën op de markt van de hand van o.a. Lode Vereeck en John Crombez, beiden docent aan de UHasselt.

Lees meer →

Wat heeft Juncker in petto voor Vlaanderen?

dinsdag 25 november 2014  - Eric Donckier  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

DIEPENBEEK - De Europese Commissie gaat 300 miljard euro investeren om de Europese economie te stimuleren. Morgen maakt voorzitter Jean-Claude Juncker bekend waar hij dat precies wil doen. Vlaams minister van Financiën Annemie Turtelboom (Open Vld) rekent erop dat een deel van dat geld naar Vlaanderen komt. Dat zou een goede zaak zijn voor onze economie en op die manier ook voor de Vlaamse begroting.

Lees meer →

John Crombez wordt prof aan UHasselt

donderdag 6 november 2014  - Ann De Boeck  -  De Morgen, pag. 4. 

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Lees meer →

John Crombez aan de slag als professor in Hasselt

donderdag 6 november 2014  -  Het Laatste Nieuws, pag. 19. 

John Crombez gaat aan de slag als professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Lees meer →

John Crombez wordt prof aan UHasselt

woensdag 5 november 2014  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 9. 

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). “Met zoveel klasbakken worden de studenten TEW verwend”, klinkt het op de UHasselt.

Lees meer →