Bezoek politieke website Lode Vereeck Prof.dr. Lode Vereeck

Persartikels

Wat heeft Juncker in petto voor Vlaanderen?

dinsdag 25 november 2014  - Eric Donckier  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

DIEPENBEEK - De Europese Commissie gaat 300 miljard euro investeren om de Europese economie te stimuleren. Morgen maakt voorzitter Jean-Claude Juncker bekend waar hij dat precies wil doen. Vlaams minister van Financiën Annemie Turtelboom (Open Vld) rekent erop dat een deel van dat geld naar Vlaanderen komt. Dat zou een goede zaak zijn voor onze economie en op die manier ook voor de Vlaamse begroting.

Lees meer →

John Crombez wordt prof aan UHasselt

donderdag 6 november 2014  - Ann De Boeck  -  De Morgen, pag. 4. 

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Lees meer →

John Crombez aan de slag als professor in Hasselt

donderdag 6 november 2014  -  Het Laatste Nieuws, pag. 19. 

John Crombez gaat aan de slag als professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Lees meer →

John Crombez wordt prof aan UHasselt

woensdag 5 november 2014  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 9. 

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het sp.a-kopstuk wordt daar een collega van senator Lode Vereeck (Open Vld) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). “Met zoveel klasbakken worden de studenten TEW verwend”, klinkt het op de UHasselt.

Lees meer →

John Crombez wordt prof aan UHasselt

woensdag 5 november 2014  -  Het Nieuwsblad, pag. 26. 

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor publieke financiën aan de UHasselt. Het SP.A-kopstuk wordt daar collega van Senator Lode Vereeck (Open VLD) en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). ‘Met zoveel klasbakken worden de studenten TEW verwend’, klinkt het op de UHasselt.

Lees meer →

Crombez prof aan UHasselt

woensdag 5 november 2014  -  De Standaard, pag. 28. 

Op maandag 17 november geeft gewezen staatssecretaris John Crombez (41) (SP.A) zijn eerste les publieke financiën aan de masterstudenten toegepaste economische wetenschappen (TEW) van de UHasselt. Dat vak zal hij er samen met senator Lode Vereeck (Open VLD) doceren. John Crombez is doctor in de economische wetenschappen (UGent, 2001) en hij doceert al aan de Hogeschool Gent.

Lees meer →

Na vijf jaar wordt het leven iets goedkoper

dinsdag 30 september 2014  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 17. 

Ons land kampt opnieuw met een negatieve inflatie. Dat wil zeggen dat het leven iets goedkoper is geworden, vooral door de lagere energieprijzen. Dat is sinds november 2009 niet meer gebeurd. Als deze trend aanhoudt en de prijzen structureel dalen, spreken we over deflatie. Dat lijkt goed voor de consument, maar is nefast voor onze economie.

Lees meer →

Vlaanderen wil investeren, maar botst op Europa

zaterdag 13 september 2014  - Yves Lambrix  -  Het Belang van Limburg, pag. 8. 

De 3,25 miljard euro die het Oosterweelproject in Antwerpen gaat kosten, moet in de Vlaamse begroting worden opgenomen. Dat zegt de Europese statistische dienst Eurostat. Hetzelfde zou gelden voor andere Vlaamse publiek-private-samenwerkingsprojecten (pps) rond scholenbouw, rusthuizen en wegen (samen 11 miljard euro). “Vlaanderen wil en kan investeren, maar nieuwe Europese regels zetten die investeringen op de helling”, zegt professor publieke financiën Lode Vereeck van de UHasselt.

Lees meer →

Lode Vereeck in 'De Ochtend' op Radio 1 over dreigend bankroet van Argentinië

maandag 30 juni 2014  -  Radio 1, De Ochtend 

Een spannende dag vandaag voor de Argentijnen. Want als hun regering vandaag haar schulden niet afbetaald, dan is hun land voor de tweede keer in 13 jaar failliet.

Lees meer →

Argentinië vs. Bankroet: 0-2?

maandag 23 juni 2014  - Lode Delputte  -  De Morgen, pag. 14. 

Analyse - Land stevent af op tweede failliet in dertien jaar nu aasgierfondsen miljardenschuld opeisen.

Lees meer →

Economie-onderwijs in crisis

woensdag 28 mei 2014  - Dominique Soenens  -  De Morgen, pag. 9. 

Studenten uit de hele wereld verenigen zich voor aanklacht in open brief. Economen sluiten zich op in rekenkundige modellen, terwijl de psychologie van bankiers misschien veel belangrijker is', zegt Lode Vereeck, hoogleraar economie.

Lees meer →

Hoe uniefs het politiek denken van studenten beïnvloeden

donderdag 15 mei 2014  - Remy Amkreutz  -  De Morgen, pag. 6. 

De grootte van de universiteit, de bekende professoren en de aanwezigheid van politieke jongerenbewegingen. Het zijn factoren die de politieke overtuiging van onze studenten verder versterken.

Lees meer →

Rommelbelegging kost Vlaanderen 11 miljoen

maandag 16 september 2013  - Pascal Dendooven  -  De Standaard, pag. 24 

Vier Vlaamse overheidsinstellingen verliezen minstens 11 miljoen euro op hun rommelobligaties. 'Bovendien zit geld geblokkeerd, waardoor Vlaanderen moet lenen om PMV aan middelen te helpen', zegt Lode Vereeck.

Lees meer →

"Olie en koffie goedkoper"

dinsdag 7 mei 2013  - NaSt  -  Het Belang van Limburg, pag. 5 

BRUSSEL - Het Instituut voor Nationale Rekeningen (INR) heeft haar eerste driemaandelijks rapport van 2013 gepubliceerd. Opvallend: de inflatie daalde in ons land tot 1,4 procent. Gemiddeld steeg de prijs van producten dus met 1,4 procent, maar heel wat producten werden ook goedkoper. Zo kosten huisbrandolie, elektriciteit en soja nu minder dan in dezelfde periode vorig jaar. "De wereldproductie stijgt, en door de huidige crisis en gedaalde consumptie zijn de prijzen van deze producten gedaald", verklaart economieprofessor Lode Vereeck (UHasselt).

Lees meer →

Ingenieur verdedigt goedkopere behandeling voor kanker dan chemo

donderdag 15 maart 2012  -  De Standaard, pag. 29 

'In deze budgettair krappe tijden moet ook de overheid haar euro twee keer omdraaien' Professor Lode Vereeck, promotor van Rita Bosetti

Lees meer →

Goedkopere behandeling voor kanker dan chemo

woensdag 14 maart 2012  -  Het Nieuwsblad, pag. 24 

Handelsingenieur Rita Bosetti van de Universiteit Hasselt toonde in haar doctoraat aan dat nanotherapie bij de behandeling van kanker kosteneffectiever is dan chemotherapie. Bij deze therapie worden kwaadaardige cellen door een robotje opgespeurd.

Lees meer →

Kankerbehandeling met 'kleine robotjes' is goedkoper

maandag 5 maart 2012  -  Het Laatste Nieuws, pag. 14 

Nanotherapie bij kankerpatiënten, een behandeling met minuscule robotjes, is op lange termijn goedkoper en beter voor de patiënten in vergelijking met chemo. Dat blijkt uit de doctoraatsthesis van Rita Bosetti.

Lees meer →

Nanotherapie betere én goedkopere kankerbehandeling

zaterdag 3 maart 2012  -  Het Belang van Limburg, pag. 14 

HASSELT - Een nieuwe studie toont aan dat nanotherapie bij kankerbestrijding niet duurder maar goedkoper is dan chemotherapie. Tot nu toe werd altijd beweerd dat nanotherapie veel duurder is omdat de aankoopprijs van de medicijnen die de kanker bestrijden veel hoger ligt dan bij chemo. Het financiële voordeel zou vooral liggen in de nazorg van de behandeling.

Lees meer →

Snellere vergunning is ondernemers 31 euro waard per dag

dinsdag 29 november 2011  -  De Tijd, pag. 14 

Vooral kleinere bedrijven willen sneller vergunning

zaterdag 24 september 2011  -  Het Belang van Limburg, pag. 29 

hasselt - Kleinere bedrijven zijn - relatief gezien - bereid méér te betalen om sneller hun vergunningen rond te krijgen. Dat blijkt uit de doctoraatsverhandeling van Wim Marneffe (UHasselt). Hij onderzocht hoeveel bedrijven bereid zijn te betalen om sneller hun vergunningen vast te krijgen.

Lees meer →